fbpx

Întrebări frecvente

Rotary UnitedThinkers este o platformă complet gratuită unde ai acces la sesiuni cu lideri de succes din diverse domenii profesionale și formare de la zero pentru abilități cheie de comunicare, argumentare și gândire independentă. Apoi, prin United Thinkers, poți apoi aplica aceste abilități prin implicarea în comunități ale tinerilor implicați precum Interact, Rotaract și mișcarea națională de debate facilitată de ARDOR.

Da! Oricine poate parcurge întreg conținutul platformei și poate obține certificatul de UnitedThinker fără niciun cost. UnitedThinkers este o experiență complet gratuită și așa va rămâne, fiind un proiect strategic de educație marca Rotary România și Republica Moldova.

Experiența UnitedThinkers este structurată pe trei piloni cheie, la care ai acces după crearea unui cont:
1. Interviuri cu lideri profesionali din toate domeniile, care își împărtășesc experiența și sfaturile pentru tinerii de astăzi;
2. Un modul de formare în comunicare, dezbateri și gândire independentă prezentat în mod accesibil de unii dintre cei mai buni tineri oratori din România;
3. Contact cu comunități și spații de experiență în care îți poți continua dezvoltarea și poți aplica abilitățile dobândite, cum ar fi mișcarea de debate, comunitățile Interact și Rotaract.

Tot ce trebuie să faci este să dai click pe „Sign up” din dreapta sus pe pagina principală, să îți introduci detaliile contului și ai acces imediat la platformă. Pe pagina unitedthinkers.ro sunt prezentate video-uri introductive ale sesiunilor pe care le vei putea urmări integral și complet gratuit în platformă.

Pentru a parcurge Programul UnitedThinkers, prima dată este necesară înregistrarea unui cont prin butonul de Sign up.
Apoi, poți parcurge cele două module de formare (Pasul 1 – Modele și Pasul 2 – Antrenament) prin înrolarea în fiecare în parte. Poți parcurge sesiunile în ce ordine dorești, însă îți recomandăm să le vizionezi în ordinea indicată în platformă. În secțiunea Acasă, vei putea să reiei modulele exact de unde ai rămas și vei putea să vezi în timp real cât mai ai de parcurs din fiecare. Odată parcurse primele 2 module, (respectiv Pasul 1 – Modele și Pasul 2 – Antrenament) certificatul tău personalizat de United Thinker se va genera automat și îl vei putea descărca de la secțiunea Obține certificatul.
Urmează apoi Pasul 3, de Experiențe și Comunitate unde ai acces la comunitățile reunite sub Umbrela Rotary United Thinkers: cluburile de dezbateri, cluburile Interact, Rotaract și alte oportunități. Nu în ultimul rând, poți accesa comunitatea online a tuturor tinerilor care trec prin experiența United Thinkers tot în aceasră secțiune. Îți recomandăm să soliciți accesul în acest grup, pentru a fi la curent cu toate oportunitățile și pentru a comunica cu alți United Thinkeri din toată țara. Pentru orice nevoie de suport, scrie-ne în secțiunea de contact din platformă sau pe grupul comunității!

Certificatul UnitedThinkers este o dovadă personalizată, digitală, a parcurgerii întregii experiențe UnitedThinkers. Prin asta înțelegem parcurgerea integrală, în orice ordine dorești, a celor 2 module de formare (Modele și Antrenament, din platformă).  Odată parcurse integral, certificatul se obține automat, direct in platformă, și poate fi accesat din secțiunea „Obține certificatul” din bara de navigare din stânga.

Programul de formare complet UnitedThinkers durează aproximativ 7 ore, luând în calcul inclusiv completarea quiz-urilor din Modulul Comunicare și Dezbateri.

Rotary  este o organizație globală care reunește peste 1,2 milioane de membri – prieteni și lideri ai comunităților – care acționează împreună pentru a crea schimbări pozitive și de durată în comunitățile noastre și în lumea întreagă.  Diferitele noastre ocupații, culturi și tări ne conferă o perspectivă unică, multidisciplinară, ce ne ajută să vedem provocările lumii noastre într-un mod care crează schimbări de durată. 

Cluburile Rotary din România și Republica Moldova formează Districtul 2241- Rotary Romania & Republica Moldova, cu peste 150 de Cluburi Rotary și peste 3650 membri activi.

Pentru a te înscrie într-un club de dezbateri, poți consulta harta cluburilor de dezbateri afiliate ARDOR, pe care o găsești în aici sau la secțiunea Experiențe și Comunitate din bara de navigare din stânga. Acolo vei găsi date de contact pentru cluburile din apropierea ta, putând astfel să afli cum să te înscrii în cluburile tale locale.

Interact este unul dintre Programele Internaționale Rotary pentru tineri.

Cluburile Interact sunt formate din tineri cu vârstele cuprinse între 12 și 18 ani, care desfășoară proiecte caritabile și alte acţiuni în folosul comunităţii, dobândind abilităţi de leadership și muncă în echipă. Descoperă harta interactivă și contactează clubul care este cel mai apropiat de tine!

Fiecare club are propriile procese de recrutare, iar tinerii interactieni te vor ajuta cu bucurie cu toate informațiile privind procesul de înscriere. Dacă întâmpini dificultăți pe parcurs, scrie-ne pe pagina de contact!

Rotaract este aripa tânără a Rotary, o comunitate internațională de tineri profesioniști cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani. Membrii Rotaract sunt organizați în Cluburi prin care își doresc să se dezvolte alături de comunitățile din care fac parte. Prin proiectele organizate, comunitare, educaționale, vocaționale, sociale sau ecologice, este promovat spiritul rotaractian, contribuind la evoluţia comunităţilor locale şi sprijinind  formarea de lideri în diverse domenii.

Descoperă harta interactivă și contactează clubul care este cel mai apropiat de tine!

Fiecare club are propriile procese de recrutare, iar tinerii rotaractieni  te vor ajuta cu bucurie cu toate informațiile privind procesul de înscriere. Dacă întâmpini dificultăți pe parcurs, scrie-ne pe pagina de contact!

Dezbatem România! este o competiție națională de debate, organizată an de an de către Rotary Club Brașov, împreună cu cluburile Rotaract și Interact. Acest eveniment național celebrează în fiecare an implicarea pe care Rotary Club Brașov o are de peste 10 ani în dezvoltarea tinerilor prin practica dezbaterilor.

Dezbatem România 2023 este al 12-lea turneu de debate pe care Rotary Club Brașov, Rotaract și Interact Brașov îl organizează anul acesta la Brașov în parteneriat cu ARDOR și va avea loc în perioada 7-9 aprilie la Brașov.

Dacă vrei să vezi la ce nivel se pot practica dezbaterile, vino alături de noi! Toate activitățile sunt deschide publicului. Rămâi aproape de eveniment aici.