fbpx

Dezbatem România!

Dezbatem România! este o competiție națională de debate, organizată an de an de către Rotary Club Brașov, împreună cu cluburile Rotaract și Interact.

Acest eveniment național celebrează în fiecare an implicarea pe care Rotary Club Brașov o are de peste 10 ani în dezvoltarea tinerilor prin practica dezbaterilor.

Inițiativa a pornit în anul 2012, din dorința de a crea la Brașov un ecosistem funcțional al educației non-formale prin dezbateri academice pentru tineri de liceu. Sunt zeci de oameni din diferite organizații din țară care au venit alături de acest proiect, implicarea tuturor fiind mereu una pur voluntara.
Călătoria a pornit în anul 2012 cu proiectul Brașovul Dezbate!, un turneu local de debate care apoi s-a extins la nivel regional și apoi național, dând naștere turneului Dezbatem România.

Până în prezent, inițiativa de la Brașov numără peste 2000 de participanți, 150 de profesori și mentori, peste 50 de licee din toată țara, și tineri care au ajuns sa obțină multiple premii la nivel național.

Dezbatem România 2023 este al 12-lea turneu de debate pe care Rotary Club Brașov, Rotaract și Interact Brașov îl organizează anul acesta la Brașov în parteneriat cu ARDOR și spunem cu bucurie că echipa de organizare și traineri este formată exclusiv din participanți din fostele ediții organizate care apoi și-au găsit drumul în mișcarea națională de debate și ne reprezintă astăzi cu mare mândrie.

Prin dezbateri, tinerii își antrenează gândirea critică, abilitatea de a vorbi în public, spontaneitatea, lucrul în echipă, acumulând în acest proces cunoștințe legate de problemele cele mai arzătoare la nivel național, european și mondial. Practica dezbaterilor promovează respectul, toleranța, argumentarea coerentă, gândirea independentă, munca în echipă – toate acestea fiind elemente pe care Rotary își dorește să le promoveze tinerei generații.

0
profesori și mentori
0
participanți
0
ediții organizate

Vino pe 8-9 aprilie la Brașov să descoperi lumea dezbaterilor! Fii parte din Dezbatem România!

Organizatori și parteneri